Kim Van Beylen
°1982

Ik ben klinisch psychologe (KULeuven) en cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeute (www.vvcepc.be).

Volwassenen en ouderen kunnen bij me terecht. Ik voel me thuis in het werken met allerlei thematieken en hou ook van de afwisseling. Ik werk graag met mensen die moeilijkheden ondervinden in het omgaan met hun emoties (overspoeld worden door emoties of eerder weinig emoties ervaren, maar wel last hebben van lichamelijke klachten, piekeren, besluiteloosheid, …). Ook met mensen die (een) ingrijpende gebeurtenis(sen) meemaakten (rouw, verlies in alle mogelijke vormen, trauma, ziekte, ontslag, …) ga ik graag aan de slag.

In ons leven worden we soms getroffen door iets dat ons zodanig pijn doet dat we amper recht geraken. Door de nodige ruimte, aandacht en zorg te geven aan deze pijn en al wat er bij komt kijken, kan er herstel plaatsvinden. Soms hebben we hierbij iemand nodig, die ons helpt contact te maken met al die moeilijke gevoelens en tegelijk ook contact te maken of te houden met onze eigen (veer)kracht. Als therapeute kan ik jou hierin ondersteunen. Ik hecht daarbij veel belang aan het creëren van een warme, veilige plek, zodat je je comfortabel genoeg voelt om hiermee aan de slag te gaan.

Naast de relatie met je eigen binnenwereld maak ik ook graag ruimte voor je relaties met je medemensen en de wereld rondom je. Ze kunnen immers zowel een bron van steun als een bron van zorgen zijn. Samen kijken we hoe je je (beter) kan verbinden met wie en met wat jou dierbaar is, zodat je kan komen tot echte ontmoeting en authentieke contacten. Verbondenheid in alle dimensies, betekenisvolheid of eerder zinloosheid en gevoelens van diepe eenzaamheid kunnen allen aan bod komen in therapie, zodat jij je plek in deze wereld kan vinden.

Behalve in Spore, werk ik sinds 2008 ook nog als psychologe in een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG). Daarnaast startte ik begin 2019 een eigen praktijk op in Zemst. Voordat ik in het CGG werkte, was ik aan de slag als psychologe in een algemeen ziekenhuis.

Ik volgde de voorbije jaren diverse opleidingen, oa. in focusing, existentiële psychotherapie en Emotion Focused Therapy.